kuntan hinta

Skogsträdgården och dess skötsel

Skogsträdgården är full av grönska och färg

Skogsträdgården består ofta av olika buskarter i olika skikt som efter tillstånd lyfts upp från skogsvårdsområden innan de avverkas och flyttas för att leva vidare i trädgårdsområden. Småskogsskivorna från Suomen Kunttapiha är cirka 120 x 100 cm och består av cirka 5–10 cm tjock rotmatta med mossa och risväxter. Skogsträdgårdens blandskikt består av bland annat blåbärs-, lingon-, ljung- och kråkbärsris, som ger dig en egen bärskog precis utanför dörren!
Skogsträdgården omvandlas till många, eftersom den passar som stöd för både naturliga miljöer och modern arkitektur. Olika naturstenskonstruktioner, stenlagda gångar och t.ex. trädäck är perfekta för att framhäva småskogens skönhet. Det sura underlaget ger också perfekta växtförhållanden för t.ex. alprosor, azaleor och olika barrväxter.

Skogsträdgårdens skötsel

Skogsträdgården är överraskande lättskött! När skogsskivorna har placerats ut behöver skogsträdgården bara riklig rotningsbevattning, så att småskogen rotar sig på sin nya växtplats. När skogsträdgården har rotat sig är den praktiskta taget underhållsfri och behöver därefter varken rensas, gödslas eller kalkas.
Hur mycket behöver jag vattna? Skogsträdgården är tillräckligt vattnad när det sipprar vatten ur småskogsskivorna när du lyfter upp och kramar dem, som ur en riktig tavelsvamp. Om skogsträdgården får torka så att till och med skivornas kanter rullar upp sig, förstörs en del av risskiktet. Under tillväxtperioden efter anläggningen, dvs. från våren till hösten, ska man därför vara noggrann med bevattningen. Om skogsträdgården är anlagd under hösten, börjar dess tillväxtperiod under den följande vår.Skogsträdgården kan aldrig övervattnas!

Vad gäller ogräs, gäller samma regler för skogsträdgården som för alla andra trädgårdar: de bör rensas bort så snart som möjligt.
Proffsen hos Suomen Kunttapiha berättar gärna mer om skogsträdgårdar och deras skötsel. Kontakta oss och fråga om bästa tipsen för bästa tänkbara skötsel av din skogsträdgård!

Hur levereras skogsträdgården?

Småskogen eller risskikten lyfts upp ur skogen för hand, i skivor om cirka 100 x 120 cm, förpackas i plast inför levereransen och transporteras färska till anläggningsplatsen. Upptagandet av småskogen skadar inte naturen, utan risskikten räddas snarare för ett nytt liv i finländska trädgårdar. Vi levererar och anlägger småskog säkert och snabbt i hela Finland – läs mer